30 Temmuz 2009 Perşembe

Ergenlikle İlgili Bazı Noktalar

Delikanlılar, doğru bilgilere sahip olduğunda, ergenlik dönemleriyle ilgili sorunlanm daha. rahat çözümleyebilirler. Bu dönemde spor, müzik, resim gibi olumlu uğraşlar vücudun ve kişilinin gelişmesine katkıda bulunur. Gençlerin, karşılaştıkları sorunlar karşısında soğukkanlı olmalarını, sosyal ilişkilerinde daha tutarlı olmalanm sağlar. Bu tür uğ'raşlar gencin duygulanan dengede tumasına yardımcı olur.
Ana - baba ve öğ'retmenlere düşen çok önemli bir görev, ergenlik çağ'ındaki gençlerin, sorunlarını rahatça geçirebilecekleri bir ortam yaratma¬larıdır. Bu dönemde, her genç bir hocalama dönemi geçirir. Bu bocalama dönemi, gencin,gördüğ'ü ilgi ve desteğe göre kısa veya uıun olabilir. Uyumlu bir grup arkadaşlığ'ı sağlama dengeli ve uyumlu bir biçimde karşı cins arkadaşlıklan kurma yetene~ni kazandırma anne, baba, okul ve arkadaşla¬rın görevidir.
Meslek seçİmi genellikle delikanlılık döneminde olmaktadır. Delikanlı, popüler mesleklerden çok, kendi beceri ye yeteneklerine uygun bir meslek seçmelidir. Ancak, hangi meslek geçerse. seçsin, o mesleğe saygı duymalı, bunun mutluluğ'u ve gelecekteki başansı için çok önemli olduğunu bilmelidir. Unutulmamalıdır ki her meslek önemlidir. Her görev özenle yapılmalıdır.
Kişinin, mesleğinnden doyum sağ'laması ve mutluluğunUn temeli bu özendir.
Delikanlılık dolgun zamanda evlenmeye hazırlık dönemidir. Hem kişilerin, hem de toplumlann hayatında çok önemli bir yeri olan aile birliğinin sağ'lıklı bir biçimde kurulabilmesi için delikanlılık dönemindeki ' gençlerin bu konuda doğru ve yeterli bilgiye sahip olmalan gerekir.
Ergenlik, kişilerin sonraki dönemlerini etkileyen önemli bir çağdır. İnsamn kişiliği, bu dönemde şekillenir; eş ve meslek seçİmi gibi önemli k8!arlar bu dönemde alınır. Ayrıca, ergenlikte geçirilen bazı hastalıklar, hayatın sonraki dönemlerinde, o kişinin sağlığ'ını etkileyebilir. Onun için, ergenlik döneminin sağlıklı geçirilmesi önemlidir.

1 yorum:

  1. gerçekten bu dönemdeki kişilerin çevresindeki arkadaşlarını vs. çok iyi seçmesi lazım.herşeye yönlendirilebilecek durumda oluyor insan.tabi bunda aile faktörüde büyük.

    YanıtlaSil